Jarní období patří mezi detoxikační. Je vhodné naši stravu odlehčit, odebráním zbytečného cukru z jídel a zařadit potraviny vhodné nebo nápomocné. Jako další recept jsem zvolila mrkvový dort. Mrkev totiž podporuje zdraví pokožky, posiluje imunitní systém, zlepšuje trávení, prospívá kardiovaskulárnímu zdraví a detoxikuje tělo. V tomto receptu nepoužijeme ani mouku, olej či cukr. Tudíž ideální pro toto období. Tak vzhůru na to!
Co budeme potřebovat?
Na těsto:
- 150g ovesných vloček
- 70g mandlí
- 200g mrkve
- 1 banán
- 40g čekankového/agáve sirupu
- 40g mandlového mléka (nejlépe bez cukru)
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1 lžíce skořice
Na krém:
- tuhá část z 1 plechovky kokosového mléka
- 1-2 lžíce agáve sirupu
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
- Rozemeleme si ovesné vločky a mandle najemno.
- Nastrouháme si mrkev a rozmačkáme si banán.
- Smícháme si všechny suché ingredience-ovesné vločky, mandle, prášek do pečiva a skořici.
- K nim přidáme ostatní- nastrouhanou mrkev, banán, mandlové mléko, sirup.
- Pořádně promícháme.
- Husté těsto vložíme a rozprostřeme do formy s pečícím papírem(nebo vymazané).
- Pečeme cca 25-30 minut.
- Připravíme si krém: Vyšleháme tuhou část z kokosového mléka a sirup -> necháme odležet na chvíli v lednici.
- Vystydlý dort ozdobíme krémem a můžeme posypat skořicí.
- Máme hotovo.