Home » Mrkvový dort

Mrkvový dort

Jarní období patří mezi detoxikační. Je vhodné naši stravu odlehčit, odebráním zbytečného cukru z jídel a zařadit potraviny vhodné nebo nápomocné. Jako další recept jsem zvolila mrkvový dort. Mrkev totiž podporuje zdraví pokožky, posiluje imunitní systém, zlepšuje trávení, prospívá kardiovaskulárnímu zdraví a detoxikuje tělo. V tomto receptu nepoužijeme ani mouku, olej či cukr. Tudíž ideální pro toto období. Tak vzhůru na to! 

Co budeme potřebovat?

Na těsto:

  • 150g ovesných vloček
  • 70g mandlí
  • 200g mrkve
  • 1 banán
  • 40g čekankového/agáve sirupu 
  • 40g mandlového mléka (nejlépe bez cukru)
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžíce skořice

Na krém:

  • tuhá část z 1 plechovky kokosového mléka
  • 1-2 lžíce agáve sirupu 

Postup:

  1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
  2. Rozemeleme si ovesné vločky a mandle najemno.
  3. Nastrouháme si mrkev a rozmačkáme si banán.
  4. Smícháme si všechny suché ingredience-ovesné vločky, mandle, prášek do pečiva a skořici.
  5. K nim přidáme ostatní- nastrouhanou mrkev, banán, mandlové mléko, sirup.
  6. Pořádně promícháme.
  7.  Husté těsto vložíme a rozprostřeme do formy s pečícím papírem(nebo vymazané).
  8. Pečeme cca 25-30 minut.
  9. Připravíme si krém: Vyšleháme tuhou část z kokosového mléka a sirup -> necháme odležet na chvíli v lednici.
  10. Vystydlý dort ozdobíme krémem a můžeme posypat skořicí.
  11. Máme hotovo. 

Přeji dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *