Chuť máku, jablek a skořice. Ideální na začínající podzimní počasí. Navíc koláč je krásně vláčný, rostlinný a bez lepku. Recept je také velmi jednoduchý, takže ho zvládne každý začátečník.
![](https://lifeofval.cz/wp-content/uploads/2021/09/IMG_9890-4096x2731.jpg)
Co budeme potřebovat?
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce sody
- 1 lžíce skořice
- 1,5 hrnku pohankové mouky
- 0,5 hrnku mletého maku
- 5 nastrouhaných jablek
- 1 hrnek sójového mléka
- 3 lžíce rýžového sirupu
- 1 lžíce citrónové štávy
- 2 lžíce mletého lněného
- semínka s šesti lžicemi vody (lněné vejce)
- kousky veganské hořké čokolády
Postup
Nejprve si troubu rozehřejeme na 175 stupňů. Potom si smícháme všechny suché ingredience: kakao, sodu, skořici, pohankovou mouku, mletý mák. Přidáme ostatní: sójové mléko, nastrouhaná jablka, rýžový sirup, citrónovou šťávu a lněné vejce. Těsto vyšleháme, vložíme do kulaté formy s pečícím papírem. Posypeme kousky čokolády a necháme péct 35 min.
![](https://lifeofval.cz/wp-content/uploads/2021/09/IMG_9872-4096x2731.jpg)