Home » Pohankový koláč

Pohankový koláč

Chuť máku, jablek a skořice. Ideální na začínající podzimní počasí. Navíc koláč je krásně vláčný, rostlinný a bez lepku. Recept je také velmi jednoduchý, takže ho zvládne každý začátečník.

Co budeme potřebovat?

  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce sody
  • 1 lžíce skořice
  • 1,5 hrnku pohankové mouky
  • 0,5 hrnku mletého maku
  • 5 nastrouhaných jablek
  • 1 hrnek sójového mléka 
  • 3 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžíce citrónové štávy 
  • 2 lžíce mletého lněného
  • semínka s šesti lžicemi vody (lněné vejce)
  • kousky veganské hořké čokolády

Postup

Nejprve si troubu rozehřejeme na 175 stupňů. Potom si smícháme všechny suché ingredience: kakao, sodu, skořici, pohankovou mouku, mletý mák. Přidáme ostatní: sójové mléko, nastrouhaná jablka, rýžový sirup, citrónovou šťávu a lněné vejce. Těsto vyšleháme, vložíme do kulaté formy s pečícím papírem. Posypeme kousky čokolády a necháme péct 35 min.

 

Přeji dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *