Cheescake je prostě HIT, je výborný svou krémovou chutí a korpusem. Poslední dobou jsem si ho opravdu oblíbila a to převážně kvůli jeho lehkosti a nenáročnému pečení. A právě proto jsem pro vás připravila svůj oblíbený recept na kokosový!
Co budeme potřebovat?
Na korpus:
- 1/2 hr třtinového cukru
- 1 a 1/2 hr hladké špaldové mouky
- 2 pl kukuřičného škrobu
- 2 čl prášku do pečiva
- 3 pl kakaa
- 1/4 hr rostlinného oleje
- 1 rostlinný jogurt
- 1 a 1/2 hrnku mandlového mléka
Na krémovou část:
- 1 lžička agaru cca 5g
- 2 plechovky kokosového mléka (použijeme pouze tuhou část)
- 3 pl kokosového oleje
- 4 pl strouhaného kokosu
- tabulka veganské bílé čokolády (bílou pro barvu, jinak můžete použít jakoukoli i hořkou vysokoprocentní)
Na ozdobu:
- např. borůvky, jahody, maliny,…
- poprašek kakaa
Jak budeme postupovat?
Nejprve si uděláme korpus. Smícháme všechny suché ingredience, následně přidáme ty mokré a vyšleháme (nelekejte se, těsto bude řidší, ale upeče se 🙂 ). Necháme v troubě péct na 160 stupňů cca 1 hodinu. Po dopečení necháme vychladnout a mezitím si připravíme krémovou část. V kastrůlku si rozehřejeme tuhé části kokosového mléka z dvou plechovek, kokosový olej a tabulku bílé čokolády, přidáme strouhaný kokos a naposled ,až krém začne vařit, nasypeme agar. Dvě minuty směs pořádně mícháme za stálého varu. Potom necháme lehce vychladnout (jen třeba 3 min, aby mám agar nezačal tuhnout). Vlijeme na korpus a necháme cca 10 minutek odležet. Poté začneme pokládat borůvky (musí se lehce zapustit do krému, aby držely). Nakonec necháme úplně vychladnout a můžeme servírovat.
Přeji dobrou chuť!
![](https://lifeofval.cz/wp-content/uploads/2022/01/dort1-4096x2731.jpg)