Home » Kokosový cheesecake

Kokosový cheesecake

Cheescake je prostě HIT, je výborný svou krémovou chutí a korpusem. Poslední dobou jsem si ho opravdu oblíbila a to převážně kvůli jeho lehkosti a nenáročnému pečení. A právě proto jsem pro vás připravila svůj oblíbený recept na kokosový!

Co budeme potřebovat?

Na korpus:

  • 1/2 hr třtinového cukru
  • 1 a 1/2 hr hladké špaldové mouky
  • 2 pl kukuřičného škrobu
  • 2 čl prášku do pečiva
  • 3 pl kakaa
  • 1/4 hr rostlinného oleje
  • 1 rostlinný jogurt
  • 1 a 1/2 hrnku mandlového mléka

Na krémovou část:

  • 1 lžička agaru cca 5g
  • 2 plechovky kokosového mléka (použijeme pouze tuhou část)
  • 3 pl kokosového oleje
  • 4 pl strouhaného kokosu
  • tabulka veganské bílé čokolády (bílou pro barvu, jinak můžete použít jakoukoli i hořkou vysokoprocentní)

Na ozdobu:

  • např. borůvky, jahody, maliny,…
  • poprašek kakaa

Jak budeme postupovat?

Nejprve si uděláme korpus. Smícháme všechny suché ingredience, následně přidáme ty mokré a vyšleháme (nelekejte se, těsto bude řidší, ale upeče se 🙂 ). Necháme v troubě péct na 160 stupňů cca 1 hodinu. Po dopečení necháme vychladnout a mezitím si připravíme krémovou část. V kastrůlku si rozehřejeme tuhé části kokosového mléka z dvou plechovek, kokosový olej a tabulku bílé čokolády, přidáme strouhaný kokos a naposled ,až krém začne vařit, nasypeme agar. Dvě minuty směs pořádně mícháme za stálého varu. Potom necháme lehce vychladnout (jen třeba 3 min, aby mám agar nezačal tuhnout). Vlijeme na korpus a necháme cca 10 minutek odležet. Poté začneme pokládat borůvky (musí se lehce zapustit do krému, aby držely). Nakonec necháme úplně vychladnout a můžeme servírovat.

Přeji dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *