Home » Avokádový toust

Avokádový toust

Kdo nemiluje avokádo a pokrmy z něj? Já snad nikoho takového neznám, a proto si možná tento recept oblíbila celá moje rodina. Nebudete na něj potřebovat žádné extra kulinářské schopnosti a ani moc času. Recept je dobře nutričně vyvážený, tudíž se hodí snad na každý chod od snídaně po večeři. Tak pojd’me na to!

Co budeme potřebovat?

(na čtyři tousty)

  • Čtyři krajíce chleba (já použila veganský bezlepkový)
  • půl avokáda
  • 1 žampión
  • 100 g tofu
  • 50 g sušených rajčat
  • jedna plechovka cizrny
  • 2 lžíce pepře
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce koření na grilování
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup:

Nejprve si rozehřejeme troubu na 230 stupňů. Cizrnu oddělíme od nálevu a propláchneme vodou, vložíme na plech s pečícím papírem. Posypeme 1 lžičkou pepře, 2 lžičkami grilovacího koření a 1 lžící olivového oleje. Pořádně promícháme a dáme péct na 30 minut, v půlce pečení zatřepeme plechem, aby se opekla ze všech stran. Dáme si v mixéru (pokud nemáte stačí ponorný mixér) půl avokáda, 100 g tofu, lžičku soli a lžičku pepře – pomazánku máme hotovou. Na pánvi potřenou olivovým olejem si orestujeme chléb a oloupané žampióny rozkrájené na plátky (ty můžete například posypat solí a pepřem). Chleby si potřeme pomazánkou, ozdobíme sušenými rajčaty (můžete je pokrájet na menší plátky), žampiony, a posypeme opečenou cizrnou.

Přeji dobrou chut'!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *