Kdo nemiluje avokádo a pokrmy z něj? Já snad nikoho takového neznám, a proto si možná tento recept oblíbila celá moje rodina. Nebudete na něj potřebovat žádné extra kulinářské schopnosti a ani moc času. Recept je dobře nutričně vyvážený, tudíž se hodí snad na každý chod od snídaně po večeři. Tak pojd’me na to!
Co budeme potřebovat?
(na čtyři tousty)
- Čtyři krajíce chleba (já použila veganský bezlepkový)
- půl avokáda
- 1 žampión
- 100 g tofu
- 50 g sušených rajčat
- jedna plechovka cizrny
- 2 lžíce pepře
- 1 lžíce soli
- 2 lžíce koření na grilování
- 2 lžíce olivového oleje
Postup:
Nejprve si rozehřejeme troubu na 230 stupňů. Cizrnu oddělíme od nálevu a propláchneme vodou, vložíme na plech s pečícím papírem. Posypeme 1 lžičkou pepře, 2 lžičkami grilovacího koření a 1 lžící olivového oleje. Pořádně promícháme a dáme péct na 30 minut, v půlce pečení zatřepeme plechem, aby se opekla ze všech stran. Dáme si v mixéru (pokud nemáte stačí ponorný mixér) půl avokáda, 100 g tofu, lžičku soli a lžičku pepře – pomazánku máme hotovou. Na pánvi potřenou olivovým olejem si orestujeme chléb a oloupané žampióny rozkrájené na plátky (ty můžete například posypat solí a pepřem). Chleby si potřeme pomazánkou, ozdobíme sušenými rajčaty (můžete je pokrájet na menší plátky), žampiony, a posypeme opečenou cizrnou.