Home » Jablečné řezy

Jablečné řezy

Přenesení nádechů podzimu do receptů miluju, proto jsem pro vás připravila skvělý bezlepkový dezert s jablky, kterých je nyní všude nespočet. Jestli máte chuť na něco zdravého s vůní skořice, pojďme na to! 

Co budete potřebovat?

Na korpus:

  • 1 hrnek bezlepkové směsi Jizerky (můžete použít i klasickou polohrubou mouku např. i špaldovou)
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 1 lžíci sody
  • 3 lžíce rýžového/javorového/agávového sirupu
  • ½ hrnku mandlového mléka
  • 1 sójový dezert Alpro (125 g, já použila s kokosovou příchutí)
  • 1 nastrouhané jablko
  • 3 lžíce lněného semínka s 6 lžicemi vody (odležené 10 minut v lednici)

Na jablečnou vrstvu:

  • 4 lžičky agaru
  • 1 litr vody
  • 4 nastrouhaná jablka nebo hrušky
  • 1/4 hrnku kokosového cukru
  • 3 lžičky skořice

Postup:

Nejprve si jdeme připravit těsto na korpus. Smícháme mouku, kokosový cukr, sodu, potom přidáme ostatní: mandlové mléko, sirup, sójový dezert, nastrouhané jablko a  lněné semínko. Pořádně promícháme, vyšleháme a nalijeme do dortové formy nebo na menší plech. Dáme péct do trouby na 180 stupňů cca 30 minut.

Dále si připravíme jablečnou vrstvu. Nastrouhaná jablka necháme vařit do změknutí (cca 10 minut), poté přidáme kokosový cukr a skořici. Nakonec přidáme agar a dobře promícháme. Vylijeme na vychladnutý korpus (Nenechte se zaleknout tekuté konzistence, opravdu to ztuhne – agar funguje jako želatina). Necháme odležet v lednici alespoň hodinku, poté můžeme podávat.

Přeji dobrou chut'!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *