Pařížské rohlíčky podle mě patří mezi jednu z nejlepších dobrot s krémem. Sice to není jednoduché jako raw cukroví, ale opravdu to za to stojí, to mi věřte. A navíc jsou veganské a krásně vláčné, tak pojd’me na to!
Co budeme potřebovat?
Na těsto:
- 200g hladké špaldové mouky
- 250g moučkového cukru
- 260g mletých vlašských očechů
- 40ml rýžového mléka
- 2 lžíce lněného rozmixovaného semínka se 4 lžícemi vody
Na krém:
- 200g Hery
- 100g moučkového cukru
- 250ml rýžového mléka
- 4 lžíce hladké špaldové mouky
- 4 lžíce kakaa
Na polevu:
- 2 tabulky hořké čokolády
- 50g Hery
Postup
Nejprve začneme těstem. Smícháme mouku, cukr, rozmixované vlašské ořechy, rýžové mléko a lněné semínko, které bylo namočené ve vodě. Těsto propracujeme a rovnou můžeme začít tvarovat rohlíčky(dělejte je spíše rozpláclejší, aby se na ně dobře dával krém). Pečeme v troubě na 180 stupňů deset minut.
Dále si připravíme krém. Na plotýnce si do hrnce dáme rýžové mléko a 4 lžíce mouky, mícháme do té doby, než nám vznikne hustá kaše. Necháme ji vychladit. Poté k ní přidáme Heru pokojové teploty, kaako a cukr. Šleháme do té doby, než nám vznikne hezký pevný krém. Pomocí zdobičky naneseme na vychladlé upečené rohlíčky.
Na polevu si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a namáčíme rohlíčky ze strany jak je krém. Necháme vychladnout.
![](https://lifeofval.cz/wp-content/uploads/2021/12/IMG_0781-2-4096x2731.jpg)