Home » Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky podle mě patří mezi jednu z nejlepších dobrot s krémem. Sice to není jednoduché  jako raw cukroví, ale opravdu to za to stojí, to mi věřte. A navíc jsou veganské a krásně vláčné, tak pojd’me na to! 

Co budeme potřebovat?

Na těsto:

  • 200g hladké špaldové mouky
  • 250g moučkového cukru 
  • 260g mletých vlašských očechů
  • 40ml rýžového mléka
  • 2 lžíce lněného rozmixovaného semínka se 4 lžícemi vody

Na krém:

  • 200g Hery
  • 100g moučkového cukru
  • 250ml rýžového mléka
  • 4 lžíce hladké špaldové mouky
  • 4 lžíce kakaa

Na polevu:

  • 2 tabulky hořké čokolády
  • 50g Hery

Postup

Nejprve začneme těstem. Smícháme mouku, cukr, rozmixované vlašské ořechy, rýžové mléko a lněné semínko, které bylo namočené ve vodě. Těsto propracujeme a rovnou můžeme začít tvarovat rohlíčky(dělejte je spíše rozpláclejší, aby se na ně dobře dával krém). Pečeme v troubě na 180 stupňů deset minut.

Dále si připravíme krém. Na plotýnce si do  hrnce dáme rýžové mléko a 4 lžíce mouky, mícháme do té doby, než nám vznikne hustá kaše. Necháme ji vychladit. Poté k ní přidáme Heru pokojové teploty, kaako a cukr. Šleháme do té doby,  než nám vznikne hezký pevný krém. Pomocí zdobičky naneseme na vychladlé upečené rohlíčky.

Na polevu si ve vodní lázni  rozpustíme čokoládu s máslem a namáčíme rohlíčky ze strany jak je krém. Necháme vychladnout.

Přeji dobrou chut'!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *