Sušenkové dorty jsou opravdu skvělé, proto jsem pro vás připravila recept, který je velmi rychlý, jednoduchý a navíc obohacený o protein. Tak pojďme na to!
Co budeme potřebovat?
Korpus:
- 200 g lotuskových sušenek
- 50 g veganského másla (Alsan, vegan Rama, …)
Vnitřní část (krém):
- ½ litru mandlového mléka
- 50 gramů bramborového škrobu
- 30 g veganského čokoládového proteinu
- 1 rozmixovaný/rozmačkaný banán
Ozdoba:
- Rozdrcené lotuskové sušenky
- Domácí čokoládové hrudky – rozpuštěný Alsan (20 g) s datlovou pastou a jednou lžící kakaa
Postup:
Nejprve si připravíme korpus. Sušenky rozmixujeme a přidáme máslo. Vzniklou hmotu propracujeme a vtlačíme do formy (na dno je lepší si dát pečící papír, aby se nám při podávání snáze vyndával z formy). Dále si ve studeném mléce promícháme škrob. Dáme na plotýnku, přidáme protein a roznačkaný banán. Mícháme metličkou do té doby než krém nezačne výrazně houstnout. Poté nalijeme do formy a necháme ztuhnout alespoň hodinu v lednici. Nakonec ozdobíme rozdrcenými sušenkami a čokoládovými hrudkami.