Home » Sušenkový proteinový dort

Sušenkový proteinový dort

Sušenkové dorty jsou opravdu skvělé, proto jsem pro vás připravila recept, který je velmi rychlý, jednoduchý a navíc obohacený o protein. Tak pojďme na to!

Co budeme potřebovat?

Korpus:

  • 200 g lotuskových sušenek
  • 50 g veganského  másla (Alsan, vegan Rama, …)

Vnitřní část (krém):

  • ½ litru mandlového mléka
  • 50 gramů bramborového škrobu
  • 30 g veganského čokoládového proteinu 
  • 1 rozmixovaný/rozmačkaný banán

Ozdoba:

  • Rozdrcené lotuskové sušenky
  • Domácí čokoládové hrudky – rozpuštěný Alsan (20 g) s datlovou pastou a jednou lžící kakaa

Postup:

Nejprve si připravíme korpus. Sušenky rozmixujeme a přidáme máslo. Vzniklou hmotu propracujeme a vtlačíme do formy (na dno je lepší si dát pečící papír, aby se nám při podávání snáze vyndával z formy). Dále si ve studeném mléce promícháme škrob. Dáme na plotýnku, přidáme protein a roznačkaný banán. Mícháme metličkou do té doby než krém nezačne výrazně houstnout. Poté nalijeme do formy a necháme ztuhnout alespoň hodinu v lednici. Nakonec ozdobíme rozdrcenými sušenkami a čokoládovými hrudkami.

Přeji dobrou chut'!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *